Redovisningsekonom till ESS-ENN Timber AB

ESS-ENN är en småländsk producent av hyvlade och sågade trävaror samt biobränsle. Med hållbarhet i fokus och en av Sveriges största och modernaste anläggningar sätter vi ribban högt för hela träindustrin. Välkommen till en innovativ producent av miljövänliga träprodukter.

ESS-ENN ingår i JOOL-gruppen som är en växande familjeägd företagsgrupp med småländska rötter. Vi är aktiva och långsiktiga ägare som tror på att utveckla morgondagens företag genom en kombination av sunt förnuft och entreprenörsanda.

För att fortsätta vår expansiva resa behöver vi komplettera med en engagerad och resultatinriktad Redovisningsekonom. 

Dina arbetsuppgifter
I denna roll blir din främsta uppgift att ta ansvar över månadsbokslut och årsbokslut. Skatterapporteringar
blir också en del av ditt ansvarsområde och vi ser även ett behov av större fokus på prognosarbete och likviditetsplanering. Tjänsten innehåller även löpande bokföring och reskontrahantering. Arbete med flera bolag inom företagsgruppen kan förekomma.

Som Redovisningsekonom förväntas du arbeta med utveckling av rutiner för redovisningen samt bidra
till att effektivisera och höja kvaliteten på rapporter genom bättre utnyttjande av våra system.

Din profil
Vi söker dig med några års erfarenhet av redovisning och extra meriterande är erfarenhet från arbete på revisionsbyrå.

Förutom din kompetens vill vi också att du är resultatinriktad, strukturerad och noggrann men även intresserad av att ständigt utveckla ditt ansvarsområde och företaget likväl som dig själv. Du har en god förmåga att se till helheten och drivs av metoder som skapar så väl proaktivitet som effektivitet. 

Du bör ha sinne för såväl dialog som bemötande och vet hur du på ett pedagogiskt sätt kan förmedla din kunskap. Du har en avslutad gymnasieutbildning inom ekonomi och med stor sannolikhet även en akademisk utbildning inom området. 

Vi förutsätter att du har goda språkkunskaper i både svenska och engelska.

ESS-ENN Timber AB erbjuder dig en utvecklande roll i en växande företagsgrupp med flera spännande verksamhetsgrenar. Om du tycker tjänsten låter som ett spännande uppdrag finns möjligheten att bli delaktig i en framgångsrik koncern.

Så ansöker du
Tjänsten är på heltid med placering i Lessebo eller Skruv där företagsgruppen finns representerad. Välkommen med din ansökan till info@ess-enn.se senast den 6 november 2024. Då urval görs löpande så får gärna ansökan skickas in omgående.

För mer information om tjänsten, kontakta Roger Gummesson på 070-885 33 77.